Sunday, April 18, 2010

JOM SERTAI STORMREADERS!!!!


BERSAMA FUTURE GENERATION,PENANG
sila klik
http://www.stormreaders2u.net/r/didadean
untuk maklumat lanjut

Salam, Jom sertai Stormreaders...Bersama Future Generation,Penang dalam
menyebarkan ilmu...
SILA PAUSE NASYID PLAYLIST DI BAWAH UNTUK MENGELAK GANGGUAN MENYAKSIKAN VIDEO INI


SEBUAH PELAN PATUH SYARIAH

MENGAPA STORMREADERS?


Dalam menghadapi era globalisasi yang serba mencabar ini, pelbagai cabaran baru yang timbul dan perlu kita hadapi. Keadaan sebegini telah mendedahkan kita kepada kenaikan keperluan asas dan juga taraf hidup yang tidak stabil.

Untuk menghadapi situasi sebegini, ramai antara kita yang membuat keputusan untuk mencari pendapatan sampingan. Atas dasar tersebut, muncul pelbagai skim perniagaan seperti skim cepat kaya, skim perniagaan berangkai, skim amanah saham dan pelbagai lagi skim yang mungkin kita tidak ketahui akan kesahitolong-menolonghannya dari segi undang-undang dan yang lebih utama lagi halal dari segi perspektif Islam.

Stormreaders Network adalah merupakan sebuah anak syarikat kepada Telaga Biru Sdn Bhd, sebuah syarikat bumiputera Islam yang telah beroperasi sejak 1997 yang berpengalaman menerbitkan produk-produk Islam.

Sebelum meneroka perniagaan ini, Stormreaders Network Sdn Bhd telah mengadakan kajian yang mendalam selama lebih satu tahun. Antaranya seperti mendapatkan khidmat nasihat, pandangan dan mengadakan muzakarah dengan alim ulama di kalangan ahli muamalat, syariah semasa, undang-undang, ekonomi serta mereka yang berpengalaman luas dalam mengendalikan perniagaan rangkaian. Ini bertujuan bagi mengelakkan berlakunya kekaburan dalam urusniaga selain daripada memastikan ia bertetapan dengan prinsip muamalat Islam.

“Bertolong-tolonglah kamu dalam kebaikan…”


Bagi memastikan aktiviti perniagaan rangkaian ini berdiri teguh dalam prinsip perniagaan Islam, Stomreaders Network Sdn Bhd turut menyediakan skim latihan susulan dalam bidang keusahawanan dan keagamaan untuk setiap ahli agar sentiasa istiqamah dengan niat yang dipasang bemula dari peringkat awal. Ia juga dapat memastikan perniagaan rangkaian ini dinilai sebagai ibadah yang bermula dengan niat diikuti dengan jenis produk yang diniagakan, pelaksanaan yang bertetapan dengan akad jual beli yang diakui syarak dan jauh daripada manipulasi serta gharar.

onlineStormreaders Network Sdn Bhd telah menjadikan ilmu sebagai produk yang akan difokuskan di dalam perniagaan ini kerana kebanyakan masalah yang menyerang umat Islam sekarang adalah berpunca daripada kekurangan ilmu pengetahuan dan kekangan ekonomi. Ia dipersembahkan dalam pelbagai format melibatkan buku, cenderahati, CD, VCD serta kaset yang disampaikan oleh ikon-ikon terkenal negara sepeti Dato’ Fadilah Kamsah, Ustazah Dato’ Siti Nor Bahyah, Ustaz Haji Zahazan Mohamed, Dr. Irfan Khairi dan lain-lain.

Malah lebih dari itu, pelan perniagaan ini bukan sahaja bermatlamat melahirkan usahawan yang berdikari, ia juga bertujuan melahirkan golongan elit Muslim yang mempunyai taraf ekonomi yang lebih baik yang dengannya kebahagiaan dan keharmonian rumah tangga akan lebih dirasai.

Diharapkan pelan perniagaan ini bukan sahaja dapat melahirkan usahawan yang berdikari, malahan ia juga dapat melahirkan golongan elit Muslim yang tinggi taraf ekonominya serta dapat merasai nikmat kebahagiaan dan keharmoniaan keluarga, masyarakat dan negara. Insya-Allah…

dipetik dari : http://www.stormreaders.com.my/pengenalan/penganugerahan


Hala Tuju Stormreaders

Dalam menghadapi era globalisasi yang serba mencabar ini, pelbagai cabaran baru yang akan timbul dan perlu kita hadapinya. Keadaan sebegini telah mendedahkan kita kepada kenaikan keperluan asas dan juga taraf hidup yang tidak stabil.Untuk menghadapi situasi sebegini, ramai diantara kita yang membuat keputusan untuk mencari pendapatan sampingan. Atas dasar tersebut, muncul pelbagai skim perniagaan seperti skim perniagaan berangkai, skim cepat kaya, skim amanah saham dan pelbagai lagi skim yang mungkin kita tidak ketahui akan kesahihannya dari segi undang-undang dan yang lebih utama lagi halal dari segi perspektif Islam.Sebagai sebuah syarikat yang prihatin terhadap perkembangan semasa Umat Islam, Telaga Biru Sdn Bhd (TBSB) yang diwakili oleh Stormreaders Network Sdn Bhd merasakan betapa pentingnya untuk mewujudkan sebuah perniagaan rangkaian baru yang jauh berbeza dari peniagaan rangkaian yang lain. Plan perniagaan ini secara dasarnya berdiri diatas prinsip yang dinyatakan Allah dalam Al-Quran: "Bertolong-tolonglah kamu dalam kebaikan…".

Dipetik dari http://www.stormreaders.com.my/pengenalan/aktiviti-terkini/45-hala-tuju-stormreaders

No comments:

Post a Comment